رنگ های پودری در دسته رنگ کوره ای قرار می گیرند و نقش اصلی آن ها ایجاد یک پوشش یک دست و زیبا برای جلوگیری از هر گونه آسیب به دیوار است، همچنین از رنگ های پودری در رنگ نمودن سطح های فلزی نیز استفاده می شود.
به طور کلی دو نوع دسته بندی برای رنگ پودری داریم که به شرح زیر است:
رنگ های پودری که در طیف گرما سخت قرار می گیرند از نظر جرم مولکولی کوچک هستند.
رنگ های الکترواستاتیک که در طیف رنگی گرما نرم قرار دارند در مقایسه با گرما سخت ها از لحاظ مولکولی بزرگ تر هستند.
رنگ های الکترواستاتیک را رزین همراه با عاملین پخت تشکیل می شوند که شامل فیلر، پیگمنت و یک سری مواد افزودنی هستند که به رنگ های پودری اضافه می شود.
علت اینکه از رزین در ترکیب رنگ پودری الکترواستاتیک استفاده می شود این است که خاصیت باروری دارد.
هنگامی که می خواهند این مواد را با یک دیگر مخلوط نمایند ابتدا تمام مواد را به صورت مذاب در آورده سپس بعد از مخلوط شدن، ان را به شکل پودر که ضخامتی مابین ۵۰ الی ۱۰۰ میکرون دارد در می آورند.
به طور کلی می توان گفت رنگ الکترواستاتیک در تمامی حوزه ها کاربرد دارد، علت این امر به خاطر این است که بدون حلال قابل استفاده بوده و دوست دار محیط زیست می باشد.
رنگ پودری الکترواستاتیک به دلیل اینکه قابل بازیافت دارند به صورت مکرر می توان از رنگ های پودری استفاده نمود حتی این رنگ ها نسبت به سایر رنگ های دیگر صرفه اقتصادی نیز دارند.
رنگ پودری کوره ای استفاده های زیادی دارد که از این میان می توان به مقرون به صرفه بودن در میزان انرژی و حتی سیف بودن برای انسان اشاره نمود.
پس اگر می خواهید رنگ های پودری سیف را خریداری نمایید می توانید از دپارتمان تخصصی رنگ آمیزی پینت سرویس سفارش دهید.
در این بخش به برخی از کاربرد های رنگ های پودری که در صنعت های مختلف کاربرد دارند اشاره می کنیم
• ساختمان و شهر سازی
• گروه خودرو سازی
• انواع لوازم های برقی و الکترونیکی
• صنعت مبلمان
• انواع قفسه های مختلف
• استفاده در وسایل آموزشی و اداری
• ظرف و لوازم های فلزی
• در بخش ساخت ماشین الات کشاورزی
• انواع درب ها
• انواع شیرآلات
و …. تمامی این موارد بخشی از کاربرد های رنگ های پودری است.
پیشنهاد میشود مقاله آموزش رنگ کوره ای + مزایا و معایب 1401 را مطالعه فرمایید.
همان طور که در قسمت بالا شرح دادیم رنگ های پودری حالت جامد دارند و از لحاظ عملکرد و کیفیت با رنگ های مایع متفاوت هستند و می توان گفت مهم ترین عامل تمایز این رنگ ها با یک دیگر است.
در این قسمت به بررسی مزایایی که رنگ پودری دارد می پردازیم اصولا رنگ های پودری به خاطر اینکه برای استفاده نیازی به حلال ندارند و به راحتی در طبیعت بازیافت می شود از محبوبیت بالایی برخوردار است.
رنگ های پودری احتمال آتش سوزی را به حداقل می رساند و علت همین امر نبود حلال در ترکیب رنگ های پودری است این در حالی است که رنگ های مایع از این ویژگی مستثنی هستند.
یکی از مهم ترین ویژگی های بارز رنگ های کوره ای این است که می توان در ضخامت بالا از آن استفاده نمود بدون اینکه مشکلی ایجاد گردد علت این امر جامد بودن این پودر و ویسکوزیته بالای آن است.